Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2014 13:11 - Героите от филма Синьо лято вчера и......днес...
Автор: andalutravel Категория: Туризъм   
Прочетен: 11405 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 24.11.2014 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Запитвали ли сте се някога как изглеждат днес героите от филма Сниьо лято - филмът заедно с който повечето от нас пораснахме и изживяхме незабравими моменти? Тази мелодия, която много от нас си подсвиркваха..... Този град и неговите плажове, които ни караха да обичаме морето. И разбира се най-важното - актьорите участвали във филма.
 Нека първо да започнем с малко история. Синьо лято се снима за около 16 месеца през 1979-80 година в  Коста дел Сол или за да бъдем по конкретни - Испания и нейната автономна област Андалусия, в градовете Нерха, Мотрил, Алмуниекар и Гранада.
Нерха е основният град в който са снимани най-много сцени. Намира се на около 55 км. от Малага, с площ от 85 кмІ и население 23 000 жители. Характерен с типичните си андалусийски бели улички, това е мястото където и до днес кипи живот. Пример за това е и че голяма част от населението са чужденци.
image
 Всички сигурно помните този балкон на града в който са снимани толкова много сцени от филма. Плажът в дясно от него не се е променил много от епохата на Синьо лято - първите епизоди от филма с правени точно тук. На 15 мин. път от него се намира и ресторанта в който обикновенно ядяха героите от филма. Там е плажът Бурияна. Известен с невероятната си паея (типична испанска кухня) на огън, той е отворен и  днес.
image

Но нека започнем с  темата. Героите от Синьо лято!!!
image
Много пъти съм се запитвал, какво става с тези хора, как се развиват или как изглеждат днес....Та те бяха част от моето детство.....Какво става с Хави, Панчо, Кике, Пираня, Тито, Беа, Хулия, Деси, Панчо.... За съжаление всички знаем, че Чанкете не е вече между нас.....
Панчо и Хави след завършването на филма направиха дует за известно време, като и двамата продължиха с участие в театри, кино и телевизия. Хави се снима в много известен сериал в Испания - Комисарят, като продължава актьорската си кариера и до ден днешен. Панчо в последните години се е оттеглил от всякакви публични изяви.
Хулия е актриса, която е известна и до днес с участие в телевизията. Беа е медицинска сестра и работи като такава в Централната болница на Отбраната - близо до Мадрид. Пираня участва в циркови спектакли заедно с Тито след завършването на сериала . Днес е преподавател в университет. Тито участва в два филма, а през 2011 е избран за туристически посланник на Нерха. Деси работи като медицинска сестра, след като снима няколко филма след Синьо лято без голям успех. Кике е професионален фотограф и живее в Гранада.
Независимо от това кой какъв е днес - известен или не, това са хора, които са оставили един приятен спомен в мен свързан с моето детство. На скоро имах възможността да посетя Нерха и да си припомня сценки от филма. Отидох и до една от пещерите в които се загуби Панчо и Хави го изведе в един от епизодите. Хапнах и паея на огън в ресторанта на Синьо лято.
image

Паея на огън в ресторанта на Синьо лято - АЙО. И разбира се известните пещери на Нерха, намиращи се на 15 мин. път от града.
image
 А това са и героите от филма ДНЕС
image
Нерха е градът на Синьо лято. Тук е пълно с  ресторанти, сгради, улици, които носят имената на този незабрвим филм. Нерха е едно невероятно приключение.
Мишо Иванов    ............ www.andalutravel.com



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: andalutravel
Категория: Туризъм
Прочетен: 228191
Постинги: 47
Коментари: 34
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031